LAJIVALIKOIMA

THAINYRKKEILY 

(maanantai ja keskiviikko klo 17.30 - 19.00)

Lajin virallinen kansainvälinen nimi on muaythai, suomenkielessä puhutaan arkisemmin thainyrkkeilystä tai käytetään englanninkielistä kielikäännöstä thaiboxing.

Thainyrkkeily on pystyottelulaji, jonka tekniikkavalikoimaan kuuluvat erilaiset lyönnit, kyynärpäälyönnit, potkut, polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat sekä pystypaini eli thaipaini. Thainyrkkeily on taitoa, tekniikkaa ja taktiikkaa vaativa kampailulaji, jossa tarvitaan fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia.

Thainyrkkeilyn harjoittelu on erittäin monipuolista ja se kasvattaa sekä kehittää tekniikan ja taidon lisäksi lihaskuntoa, kestävyyttä ja voimaa. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelystä, tekniikkaosioista, ottelumaisesta harjoittelusta sekä lihaskuntoharjoitteista. Harjoitukset sisältävät sekä harjoitteita välineisiin että kontaktiharjoituksia. Kontaktiharjoitukset tehdään turvallisuus huomioiden ja kontaktin kovuus määräytyy aina harjoittelijoiden ehdoilla. Thainyrkkeilyharjoituksissa tulee olla liikunta-asun lisäksi vähintään nyrkkeilyhanskat, säärisuojat ja hammassuojat, myös muut thainyrkkeilyn harjoittelussa käytetyt suojat ovat suositeltuja.

KUNTOPOTKUNYRKKEILY 

(tiistai ja torstai kello 19.00 - 20.00)

Potkunyrkkeily eli kickboxing on moderni ja pelkistetyn tehokas kamppailumuoto ja erittäin monipuolinen urheilulaji. Harjoituksiin kuuluu muun muassa lihaskunnon ja kestovoiman parantamista, nopeusharjoitteita, lajivoiman kehittämistä, perustekniikkaa, paritekniikkaa, välineharjoittelua, otteluharjoituksia, nyrkkeilyharjoitteita ja venyttelyä. 

Potkunyrkkeilyä voi harrastaa myös ilman kilpailullisia tavoitteita. Harjoitella voi kohentaakseen kuntoa, parantaakseen koordinaatiokykyä, hankkiakseen paremman itsepuolustustaidon ja ennen kaikkea nauttiakseen mukavasta harrastuksesta reilujen harjoittelukavereiden kanssa. Iso osa Suomen useasta tuhannesta potkunyrkkeilijästä on mukana kuntoilumielessä.

Kuntopotkunyrkkeily on turvallista kuntoilua. Harjoituksissa ei otella eikä tehdä kontaktiharjoituksia. Kuntopotkunyrkkeilyssä opit potkunyrkkeilylle ominaisa potkuja, lyöntejä, torjuntoja sekä liikkumista. Harjoitukset tehdään pehmustettuihin padeihin tai potkutyynyihin. Harjoituksissa pärjää kevyellä liikunta-asulla ja nyrkkeilyhanskoilla.

NYRKKEILY / KUNTONYRKKEILY 

(tiistai ja torstai klo 18.00 - 19.00)

Nyrkkeily on yksi vanhimmista urheilulajeista ja sillä on vuosituhansien perinteet. Nykyaikainen nyrkkeily sai alkunsa Englannista, kun miekkailukouluissa alettiin 1600-luvulla harjoittaa myös aseetonta itsepuolustusta. Aikojen myötä lajin säännöt ovat muuttuneet moneen kertaan. Nykynyrkkeilyä kutsutaan olympiatyylin nyrkkeilyksi.

Nyrkkeily on taitolaji ja vaatii pitkäjänteistä työtä. Taidon lisäksi lajissa tarvitsee paljon erilaisia fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia, joten myös harjoittelu on monipuolista. Nyrkkeilijän täytyy muun muassa kehittää kestävyyttä, harjoittaa lihaskuntoa, hankkia voimaa sekä hioa tekniikkaa. Nyrkkeilyn voi aloittaa ihan minkä ikäisenä tahansa.

Kuntonyrkkeily on tehokasta, hauskaa ja täysin turvallista harjoittelua nyrkkeilyn tekniikoita ja harjoitteita hyväksikäyttäen. Kuntonyrkkeilyssä peruskunto kasvaa huomaamatta. Harjoituksissa harjoitellaan nyrkkeilyliikkeitä ja tekniikkaa ilman ottelemista ja kontakteja. Kuntonyrkkeilyssä pärjää kevyellä liikunta-asulla ja nyrkkeilyhanskoilla. 

Harjoituksissa on mahdollista tehdä halutessaan myös kontaktiharjoituksia. Kontaktiharjoitukset tehdään turvallisuus huomioiden ja kontaktin kovuus määräytyy aina harjoittelijoiden ehdoilla. Kontaktiharjoituksssa tulee olla vähintään hammassuojat. Pääsuojan käyttö on suositeltua.

NYRKKEILY, NUORET 

(tiistai ja torstai klo 17.00 - 18.00)

Salillamme on harrasteyhmä myös nuorille (alle 15 vuotiaille). Harrasteryhmä muistuttaa kuntonyrkkeilyä, mutta harjoitteet ovat suunnattu nuoremmille ja eri tekniikoita käydään läpi perusteellisemmin. 

Nuorten ryhmässä päätavoitteena on opetella nyrkkeilyn  perustekniikkaa: lyömistä, liikkumista ja koskemattomuutta. 

Harjoituksissa on oltava myös hauskaa! 

Nuorten harresteryhmässä rajoitetaan osallistujamäärää. Tällä hetkellä ryhmässä on vielä tlaa muutamalle nuorelle.  

Muut harjoitukset:

Hiit / kiertoharjoittelu tehotreeni 

(lauantai klo 11.00 - 12.00)

Lauantaisin salilla on tarjolla  tehotreeni, jossa huolellisen alkulämmittelyn jälkeen intensiiviset harjoitteet saavat kovakuntoisemmankin puuskuttamaan. Tunnilla liikutaan korkeilla sykealueilla ja se sisältää yksinkertaisia mutta raskaita liikkeitä kuten hyppyjä ja kahvakuulaharjoituksia.


Sparraus / vapaa harjoittelu 

(sunnuntai alkaen klo 18.00) 

Sunnuntain vapaalla vuorolla jokainen saa tehdä haluamiaan harjoitteita, salilta löytyy usein treenikaveri ja tarvittaessa myös sopivaa ohjausta. Vuorolla saa käydä kaikki Gladiatorsin kuukausijäsenet.